...Zelf juwelen maken...

Rijgen

Wie nog geen ervaring heeft met het maken van juwelen start vaak liever met iets niet te moeilijk. Dan is rijgen alvast ideaal om mee te beginnen.

Om te beginnen heb je materiaal nodig. Je zorgt voor draad (staal of nylon), een slotje en parels naar keuze! Verder moet je in het bezit zijn van knijpkralen want zo kan je het slotje vastzetten. Nog een schaar erbij nemen en je kan beginnen!

Bevestig de knijpkraal zodat de parels niet aan het uiteinde van de draad glijden. Dan begin je te rijgen. Het patroon hiervan kies je zelf. Je kan bijvoorbeeld afwisselen van kleur, werken met kleine en grote kralen, dikke en dunne, lange of korte.. Je kan ook meerdere draden gebruiken zodat de ketting een stuk voller wordt. Je rijgt dan gewoon verschillende draden en knijpt ze samen vast met de knijpkralen. Ook met deze verschillende draden kan je creatief zijn met kleuren en patronen.

Hoewel dit een rigide manier van juwelen maken lijkt is er toch veel mogelijkheid tot creativiteit. Je kan bijvoorbeeld om de zoveel kraaltjes een diamantje en ijzertje gebruiken en zo je ketting maken naar jouw persoonlijke smaak. Je kan de draden om de zoveel kraaltjes laten samenkomen met een verdeler of zelfs bedeltjes eraan hangen.

Rijgen is dus niet moeilijk en toch erg creatief! Zeker de moeite om te proberen!